Ieder zijn eigen geur

Als je lekker ruikt, dan kan je dat veel zelfvertrouwen geven. Je voelt je extra aantrekkelijk en als je ook nog eens complimentjes krijgt omdat je lekker ruikt, is dat natuurlijk helemaal leuk om te horen. Iedereen heeft meestal een eigen lievelingsgeurtje, bij de één ruikt een bepaalde geur ook anders dan bij de ander. Een parfum moet je ten eerste zelf lekker vinden ruiken maar het moet ook maar net bij je bij je gemoedstoestand passen. Eigenlijk is het precies hetzelfde als kleding, voor iedere mood kun je iets anders dragen. Ik zou zeggen een heel goede reden om wat heerlijke geuren in te slaan.

Sportief
Ga je sporten of ben je gewoon in een bui waar je niet al teveel aan jezelf wilt doen, dan past een fris en luchtig geurtje het beste bij dat moment. Vaak zijn de hoofdingrediënten van deze parfums frisse bloemextracten, een voorbeeld hiervan is Cool Water van Davidoff.

Romantisch
Heb je een hot date, dan zul je je fijn voelen met een romantisch geurtje. Deze parfums ruiken iets zwaarder dan de sportieve luchtjes en hebben meestal als ingrediënten rozenblaadjes en zoete houtsoorten. Voorbeeld van een romantische geur is Classique van Jean Paul Gaultier.

Stijlvol
Ga je naar je werk, dan is het fijn als je een niet al te zware parfum opdoet voordat al je collega's in jouw parfumwalm terecht komen. Een voorbeeld hiervoor is Noa van Cacharel, ruikt heerlijk en is erg luchtig.

Chique
Moet je extra goed voor de dag komen op een stijlvolle gelegenheid, dan zijn er ook verschillende geuren voor deze gelegenheid. Let wel op dat je van deze geuren nooit teveel opdoet, een à twee spuitjes is vaak voldoende. Een voorbeeld van een chique geurtje is Addict van Dior.

Een tip is vooral om naar de kleur, verpakking en het flesje te kijken van een parfum, deze zijn namelijk zo ontworpen dat ze aansluiten bij het parfum. En als je het echt even niet meer weet kun je altijd hulp vragen aan een verkoopster en vragen of je verschillende geurtjes mag ruiken.