Sleehakken zomer 2015

Het is één van de grootste schoenentrends van zomer 2015: sandalen met sleehak. We zagen ze op de catwalks en we zien ze volop op straat dragen.

Veel sleehakken zijn deze zomer uitgevoerd in natuurlijke materialen als hout en kurk (ideaal voor naar zee) maar er zijn ook artistiekere modellen. Sommige sleehakken zijn in leer uitgevoerd en hebben kunstig gevormde plateaus. Helemaal hot zijn de sleehakken met prints: van dierenprints tot streepmotieven en bloemenprints.

Waarom sleehakken?


Waarom sleehakken? Omdat ze trendy zijn, we zeiden het al. Maar ook omdat sleehakken gemakkelijker lopen dan hoge hakken. Het hoogteverschil tussen je hiel en de bal van je voet is kleiner waardoor er minder van je voet gevergd wordt.
Sleehakken zijn bovendien heel flatterend. Ze zorgen ervoor dat je benen er (nog) langer uitzien. Omdat sleehakken schoenen en sandalen een wat zwaar aanzien geven, lijken je enkels bovendien kleiner en smaller (heb je zware enkels of stevige benen vermijd dan wel sleehakken met bandjes rond de enkels).

Hoe draag je sleehakken ?

Sleehakken kun je werkelijk met elk kledingstuk combineren. We houden persoonlijk erg van sleehakken onder spijkerbroek (niet per se skinny) of een opgerolde zomerbroek. Verder staan ze goed onder elke roklengte. Onze favoriete combinatie is: sleehakken onder een kuitlange rok of jurk.