De mooiste cruisebestemmingen

Denk je bij cruisevakanties alleen aan het Caribisch gebied? Mis! Cruisevakanties zijn er tegenwoordig in allerlei soorten en maten en nog veel belangrijker: over de hele wereld. Wij zetten een aantal mooie cruisebestemmingen voor je op een rij.   Een bestemming die ontbreekt maar zeker de moeite waard is , is Uruguay. Zie http://uruguayreizen.blogspot.com
Hoewel van oudsher de cruisevakanties vaak in het Caribisch gebied vonden, hoef je tegenwoordig helemaal niet meer zo ver te reizen. Je kunt bijvoorbeeld via diverse touroperators cruises op de Middelandse Zee boeken, of bijvoorbeeld langs de Noorse fjorden. Nog dichterbij: een driedaagse cruise naar New Castle. Of... een van de onderstaande opties. Keuze genoeg!

1. Alaska


Stel je voor: je staat op je eigen balkon en hebt uitzicht op walvissen en adelaars. Je hebt de mogelijkheid om een hele dag door te brengen in het unieke Glacier Bay National Park... Sommige rederijen bieden tegenwoordig een unieke meerdaagse cruise naar Alaska. Een unieke ervaring!
Een 11-daagse Alaska-cruise is te boeken vanaf € 1.698,-

2. Noord-Europa


Bij een cruisevakantie denk je vast niet direct aan Rusland en Zweden? Toch worden er cruisereizen aangeboden naar Noord-Europa. Je kunt dan een dag doorbrengen in bijvoorbeeld de Middeleeuwse straten van Stockholm, maar ook de pracht en praal in St. Petersburg bewonderen.
Een 13-daagse cruise door Noord-Europa is te boeken vanaf € 1.449,-

3. Noorse fjorden


De Noorse fjorden zijn vanaf de kant al indrukwekkend, maar vanaf het water helemaal. Vanaf een cruiseschip, dat je bijvoorbeeld langs Flam, Bergen en Alseund brengt, zie je de diverse fjorden in volle glorie. Ook zul je kleine vissersdorpje en unieke monumenten aandoen.
Een 8-daags Noorse fjorden-cruise reis is te boeken vanaf € 998,-

4. Mediterraanse cruise


Napels, Catania (Sicilië), Tunis, Barcelona en Marseille: al deze steden doe je aan tijdens je mediterraanse cruise. Nog nooit zag je zoveel van Europa tijdens een 8-daagse reis!
Een 8-daagse Mediterraanse cruise is te boeken vanaf € 798,-

5. Van Italië naar Amsterdam


Nee, niet via de Route du Soleil met je eigen auto, maar met een luxe cruiseschip. Tijdens deze 11-daagse cruise maak je o.a. kennis met de Andalusische sfeer in Malaga en de Spaanse historie in Cadiz. Je slentert door de straatjes van Lissabon en bezoekt Vigo, in Noord-Spanje.
Een 11-daagse cruise van Italië aar Amsterdam is te boeken vanaf € 798.-

6. Riviercruise Oekraïne


Maak kennis met het voor Nederlanders vaak nog onbekende Oekraïne. Ontdek prachtige steden en de indrukwekkende geschiedenis, cultuur en architectuur van dit bijzondere land. Je doet tijdens een Oekraïne-cruise o.a. Kiev en Odessa aan.
Een 10-daagse riviercruise door de Oekraïne is te boeken vanaf € 998,-

7. Nijlcruise


Een onder Nederlanders vaak geboekte cruise is de Nijlcruise. In een korte tijd ontdek je de grootste schatten van Caïro én vertoef je als zonliefhebber aan de Rode Zee. Tijdens Nijlcruises worden onder andere Luxor en Ashwan aangedaan.
Een 8-daagse Nijl-cruise is te boeken vanaf € 579,-

8. Cruisen over de Atlantische oceaan


Cultuur snuiven in Casablanca, bloemeneiland Madeira bezoeken en zonaanbidden op Gran Canaria? Cruises over de Atlantische oceaan bieden dit allemaal. Voor een extreem veelzijdige cruise!
Een 9-daagse cruise op de Atlantische Oceaan is te boeken vanaf € 998,-

9. 3-continenten-cruise


Je reis start in Istanbul, waar je de kans krijgt luxe te acclimatiseren in een viersterren hotel. Nadat je deze boeiende stad hebt ontdekt, stap je aan boord en ontdek je in 8 dagen maar liefst drie continenten. Zo vaar je onder andere via Mykonos (Griekenland), Ashdod (Israël), Alexandria (Egypte) en Athene (Griekenland).
Een 11-daagse 3-continenten-cruise is te boeken vanaf € 1.049,-

10. Cruise in het Verre Oosten


Tropische eilanden met schitterende baaien en eeuwenoude Aziatische beschavingen. Een cruise in het Verre Oosten brengt je langs diverse plaatsen in Maleisië, Bangkok en tropische Thaise eilanden.
Een 18-daagse cruise is te boeken vanaf € 1.698,-

Reacties