Online afvallen

Al surfend de kilo’s kwijt        
Wil je graag een paar kilo's kwijt, maar heb je geen zin of tijd om dit buiten de deur te doen? Met online afvallen hoef je niet eens je huis uit om dat overtollige vet te verliezen.

Duizenden tips
Op het wereldwijde web zijn veel websites over afvallen te vinden. Van huisvrouwen tot topsporters; iedereen deelt zijn ervaringen op het internet. Dat zorgt voor duizenden tips over afvallen. Trek eens een dagje uit voor het vinden van adviezen die bij jou passen. Als dit echt niet lukt, kun je natuurlijk altijd op de verschillende forums terecht. Daar kun je gerichte vragen stellen en met een beetje geluk krijg je een antwoord terug waar je iets aan hebt.

Online diëtist
Iets professioneler dan de huis, tuin en keukentips van andere afvallers is een online diëtist. Via vragenlijsten kun je precies aangeven wat je wensen zijn. Vervolgens kun je aangeven welk eetpatroon je hebt. Van deze gegevens maakt een diëtist een op maat gemaakt dieet. De betere online diëtisten houden rekening met je smaak en leefstijl. Tegen een kleine vergoeding ontvang je een afvaldocument thuis. De boodschappen die je vervolgens nodig hebt, kun je ook heel makkelijk via internet bestellen.

Samen is niet alleen
Het is moeilijker om het afvalproces te doorlopen als je er alleen voor staat. Gelukkig biedt de technologie wederom uitkomst. Er bestaan verschillende websites waarop je "samen" kunt afvallen. Door simpel een profiel aan te maken kun je bijvoorbeeld iedere week je gewicht doorgeven. Op die manier kunnen andere afvallers zien hoe jij het doet én andersom. Het is natuurlijk leuk als je complimenten krijgt voor je prestaties. Het groepsgevoel (en misschien wel wedstrijdgevoel) verhoogt de motivatie aanzienlijk.

Online Coach
De betaalde versie van "samen" afvallen is een online coach. Een online coach gaat een stapje verder dan de eerder genoemde diëtist. Je krijgt een eigen begeleider toegewezen en daarmee heb je iedere week contact. Naast het toesturen van voedingsschema's, stelt een online coach ook sportprogramma's samen en komt er stukje psychologie om de hoek kijken. De sportprogramma's bestaan vaak uit oefeningen die prima thuis, in de vertrouwde omgeving, te doen zijn. Je begeleider helpt je tenslotte ook bij het nadenken over gezondheid en levensstijl.

Kortom: De mogelijkheden van online afvallen zijn, al dan niet betaald, eindeloos. Succes met afvallen!

Reacties