Ontstressen Lapland

Ontstressen in één van de Lapse schoonheden
Wie lukt het nog om op z’n spreekwoordelijke sloffen direct na aankomst op de bestemming helemaal tot rust te komen? In de Finse lodges helpen ze je graag een handje.
Bij binnenkomst in de unieke woonboerderij Isokenkäisten Klubi lever je niet alleen je mobieltje in, je krijgt ook een paar heerlijke, warme sloffen om direct aan te trekken. Weg stress! Geniet in alle rust bij het knapperende haardvuur, maak alvast een wandeling door de knisperende verse sneeuw of relax in de sauna.
Voigt Travel, dé Lapland specialist, ontdekte dit lang bewaarde geheim dat tot voor kort alleen bekend was bij de Finnen en… stelt, als enige touroperator in Nederland, Isokenkäisten Klubi graag voor aan liefhebbers van Winterwonderland® Lapland.
Slapen naast de grote beer
Tegen de Russische grens, in Fins Lapland, ligt in een wonderlijke witte wereld de lodge ‘Isokenkäisten Klubi’. Je slaapt hier naast de grote beer – Rusland – maar ook in de ongerepte natuur waar de bruine beren hun winterslaap houden. Luister eens naar de stilte! Rustig hè, zonder die mobiele telefoon? In de middle of nowhere valt de stress gegarandeerd van je schouders. Anders zorgen de twee gastvrouwen Katja en Sirpa daar wel voor. Want niet alleen het warme welkom doet wonderen, zij verzorgen hun gasten alle dagen met plezier. Met Lapse lekkernijen, gastronomische maaltijden, comfortabele kamers en een altijd flakkerende open haard. Is dat even ontstressen!
Van warm naar koud
Tijdens het verblijf in Isokenkäisten Klubi - dat trouwens ‘grote voetenclub’ betekent, een naam die voortkomt uit het verzorgen van activiteiten voor welvarende en invloedrijke Finnen - laat Voigt Travel iederéén kennismaken met de bijzondere winterse activiteiten van Fins Lapland.
Warme kleding aan en de natuur in op speciale sneeuwschoenen. Stappen door de maagdelijk witte sneeuw en genieten van de verhalen van de gids. Koken met de gastvrouwen in de kota, op een open vuur en daarna heerlijk opwarmen in een authentieke Finse rooksauna met turfmasker. Wie durft kan een dip in een ijswak nemen om vervolgens opnieuw te beginnen van warm naar koud. Inspanning en ontspanning gaan hier hand in hand!
Hoe kom je er?
De Finse lodge ‘Isokenkäisten Klubi’ ligt op ca. 40 minuten vanaf de luchthaven Kuusamo. Voigt Travel en transavia.com brengen je er in zo’n drie uur heen vanaf de luchthaven Amsterdam. Voor een sneeuwzeker en winters avontuur weet Voigt Travel zeker de weg in Fins Lapland!

Reacties