Wellness in Zwitserland

Wellness in Zwitserland: een stukje hemel op aarde
Toegegeven, de mooiste wellnessoase van Zwitserland is de natuur. Deze vormt het decor voor onze verleidelijke wellnesshotels en thermale baden, waar de gasten zich niet alleen thuis voelen maar zich in de zevende hemel wanen. Weg met alle drukte. 
Tijd om jezelf te verwennen: ontspannen en onthaasten op natuurlijke wijze. En dat kan op vele plekken in Zwitserland, maar in het bijzonder in Scuol, Leukerbad en Bad Ragaz.
Wellness en wintersport zijn niet meer uit elkaar te halen. Wat is het lekker en ontspannend om na een dag wintersporten in de bergen met al die verse lucht, nog even een wellnessoase in te duiken. Dat kan in bijna elk wintersportregio, omdat de wellnesshotels overal te vinden zijn in Zwitserland. Van luxurieus tot authentiek, van hammam tot bergoase. Hoofdzaak is, dat alle zintuigen geprikkeld worden en een algemeen gevoel van welbehagen bereikt wordt.

Naast typische wellnesshotels kent Zwitserland meerdere echte wellnessbestemmingen. Drie toppers – in willekeurige volgorde – zijn:

Engadin-Scuol (Graubünden)


De bebouwing in het dorp Scuol is prachtig en typisch voor het Engadin. Ook het familieskigebied mag er zijn met 80 kilometer skipistes. Maar de bestemming onderscheidt zich pas echt op wellnessgebied. In de omgeving van Scuol ontspringen meer dan twintig minerale waterbronnen. Tien ervan worden tegenwoordig geëxploiteerd en worden voor drinkkuren, minerale koolzuurbaden en voor het Engadin Bad Scuol gebruikt. Met dit bad, alsmede het eerste Romeins-Ierse bad van Zwitserland, heeft Scuol zich ontwikkeld tot één van de belangrijkste vakantie-, wellness- en gezondheidsbestemmingen.

Leukerbad (Wallis)


In het hooggelegen plaatsje Leukerbad met z'n thermen borrelt dagelijks 3,9 miljoen liter 51° C warm water uit 65 warmwaterbronnen op. Deze warmwaterbronnen versnelden de toeristische ontwikkeling van Leukerbad tot het grootste oord met thermen en wellness-voorzieningen van Zwitserland. Tegenwoordig horen naast een medisch revalidatiecentrum tal van openbare thermen tot het aanbod van het vakantieoord. Omgeven door spectaculaire rotsformaties, is Leukerbad een wellnessbestemming van formaat.

Bad Ragaz (Oost-Zwitserland)


Bad Ragaz ligt in het Rijndal tussen Zürich en Chur vlakbij Liechtenstein, aan de voet van de 2844 meter hoge Pizol. Met zijn lange traditie als badkuuroord is Bad Ragaz tegenwoordig een wellness-resort met tophotels en een aanbod warmwaterbaden. In de diepe, mystieke Taminakloof in het nabijgelegen Pfäfers borrelt het 37° C warme geneeskrachtige water uit het binnenste van de berg op. Het eigen skigebied ‘Pizol’ is met zijn 50 kilometer skipistes niet reusachtig, maar biedt voor ieder wat wils.

Reacties