De Eifel: hotels, kuuroorden, wintersport en bergwandelen

De Eifel ligt ongeveer 150 km onder Venlo en is dan ook een populaire bestemming voor een weekend weg. Het hele jaar door is er van alles toe doen. In de winter kunt u er langlaufen of een dagje skiën, in het voorjaar en najaar kunt u kuren in één van de kuuroorden in het Ahrdal en het hele jaar door kunt u bergwandelen, klimmen, golfen, mountainbiken, hiking, nordic walking of Formule 1 racen kijken op de Nürburgring. U vindt hier eenvoudige en luxe hotels op de mooiste locaties
Een weekend in de Eifel
De Eifel ligt niet ver van Zuid-Limburg aan de Belgische grens. Het landschap van de Eifel bestaat uit middelgebergte en heuvels, doorsneden door kleine rivieren en beekjes, met oude stadjes.
Kuren in de Eifel

De bodem van de Eifel was ooit bedekt met actieve vulkanen. De typische ronde meren van de Eifel geven de plaatsen aan waar ooit een vulkaan gestaan heeft. In en rond de Eifel zijn veel thermen te vinden. De thermen van Aken en Keulen zijn hiervan voorbeelden. Bekende kuuroorden in de Eifel zijn Bad Bertrich, Bad Neuenahr-Ahrweiler.
Bad Bertrich

Uit de thermen van Bad Bertrich komt zout bronwater van ongeveer 32 C.. Kurhotel Furstenhof in Bad Bertrich ligt midden in het Kurpark en beschikt over een eigen thermaal bad met Glauberzout.
Bad Neuenahr
Bad Neuenahr is een bekend kuuroord in het Ahrdal. Specialiteit zijn de thermen van 36 C en de vulkanische grond, Fango. Fango gemengd met warm bronwater is goed voor een heerlijk modderbad. In het Steigenberger Hotel Bad Neuenahr kunt u zich met een dergelijk warm modderbad laten verwennen. Het hotel beschikt over een eigen wellness centre en beauty farm. Het casino van Bad Neuenahr ligt naast het hotel.
Als u alleen voor de thermen naar Bad Neuenahr komt dan kunt u het kuurcomplex Ahr-Termen bezoeken. Toegang kost nog geen 20 euro en u heeft dan o.a. de beschikking over sauna's, whirlpools, hydrojet-massages, lichttherapie en een prachtig buitenbad.
Trier
Hierboven ziet u het middelleeuws kasteel in Elzt in de buurt van Trier. Het kasteel is één van de best bewaard gebleven kastelen in Duitsland en het ligt in een prachtig landschap. Het kasteel is een bezoek zeker waard.
Wintersport in de Eifel

In de Eifel kunt u een dagje skiën bij bijvoorbeeld de plaats Prüm (max 698), Hellenthal (max. 690 m.) of bij het stadje Daun bij de Mauseberg (max. 650) of bij Monschau. De mogelijkheden van deze winterportgebieden zijn klein. Langer dan 1000 meter zal een afdaling niet zijn. Maar het is wel de gelegeheid om dichtbij huis weer eens op echte sneeuw te skiën. In deze wintersportgebieden vindt u ook loipes waar u langlaufen.

Reacties