De thermen van Spa in de Ardennen, België

In België ligt het beroemde kuuroord Spa. Het kuuroord ligt hoog op een heuvel, naast het centrum van Spa. Het kuurcentrum is nieuw maar het kuuroord en haar bronnen hebben een lange geschiedenis. Het kuurcentrum heeft geen hotel maar in de kleine stad stad Spa zijn genoeg hotels te vinden. Veel hotels in Spa bieden kuurarrangementen aan. Bij het Radisson BLU Palace Hotel in het centrum van Spa loopt een kabelbaan naar het kuurcentrum.
De thermen van Spa

Aan de rand van de hoge Ardennen ligt Spa. Dit stadje heeft een rijke historie als kuuroord door de schone lucht van de Ardennen en de warme bronnen die bij Spa omhoog komen. De thermen van Spa zijn wereldberoemd. Het nieuwe kuurcentrum is hoog boven de stad op een heuvel gebouwd. Een kabelbaan verbindt het centrum van Spa met het kuuroord. U vindt de lift bij het Radisson BLU Palace Hotel.
Het kuuroord van Spa bezit meer dan 800 m2 binnen- en buitenbaden. Het water is afkomstig uit de eigen Clementine bron en is ongeveer 32 graden.


Er worden health en beauty programma's geboden door een gespecialiseerd team. Bekend zijn de koperen baden van het kuuroord met het koolzuurhoudende mineraalrijke water van de Marie-Henriette bron ter onspanning en voor een verlaging van de bloeddruk. Naast de health & beauty programma's wordt er ook een speciaal programma voor jonge moeders geboden.
Toegangsprijs van het kuurcentrum is ongeveer 17 euro voor 3 uur of ongeveer 27 euro voor een hele dag.


Overnachten in Spa


Aan het kuuroord is niet een bepaald hotel gekoppeld. Via de kabelbaan of een shuttle service is het kuuroord vanuit het centrum van Spa gemakkelijk te bereiken. In Spa zijn veel hotels te vinden. De gasten van hotel Radisson BLU Palace Hotel bezoeken de thermen zelfs in een badjas.


Hotels en appartementen in Spa.
-het viersterren hotel Hostellerie Le Roannay in Spa.Dit hotel is befaamd om zijn gastronomische keuken en ligt in de buurt van het kuurcentrum.
- het Radisson BLU Palace Hotel in Spa. Dit hotel is via een kabelbaan met het kuuroord is verbonden.

Het restaurant van het kuurcentrum
Ook als u niet wilt kuren kunt u in een gedeelte van het kuurcentrum rondkijken. Vanuit het restaurant en vanaf het terras van het kuurcentrum heeft u een mooi uitzicht over Spa. Op de foto ziet u drie kranen waar drie soorten bronwater uitstroomt. U kunt het water in een flesje opvangen en proberen.

Reacties