Top10-locaties voor een wellness-weekend in Duitsland

Als er één land bekend staat als wellness-land dan is het Duitsland wel. Meer dan 350 Duitse kuuroorden, vele hotels, badplaatsen en vakantiecentra hebben zich van top tot teen op de gezondheid en fitness van hun gasten ingesteld. Bij deze de top10-locaties voor een wellness-vakantie. 
1. Wiesbaden
De mineraalbadplaats Wiesbaden met zijn warme geneeskrachtige bronnen is een van de oudste kuurbadplaatsen van Europa. De ‘gezondheidsstad' is tot ver over de grenzen van de streek en zelfs van Duitsland bekend als een medisch centrum met een hoge kwaliteitsstandaard.

Dit is mede te danken aan haar natriumchloridehoudende warmwaterbronnen die voor veel kuren (bij bijv. reumatische aandoeningen en ontstekingen van de ademhalingsorganen) gebruikt worden.

2. Baden-Baden
Tijd voor een time-out? Breng dan een bezoek aan de mineraalbadplaats Baden-Baden Ongeveer 2.000 jaar geleden werd deze stad ontdekt door de Romeinen. Zij ontdekten de bijna 70 graden hete bron met zout- en radonhoudend water. Een verblijf in deze badstad met internationale flair is verkwikkend voor lichaam en geest!

Veel van de bezoekers hebben aandoeningen aan hun zenuwstelsel of last van psychosomatische uitputting en algemene zwakte.
3. Bad Kissingen
1200 jaar geleden werd Kissingen voor het eerst in een oorkonde genoemd en in 1883 werd de stad door de Beierse ‘sprookjeskoning' Ludwig II tot kuurbadplaats verheven. Veel beroemde keizers, koningen, politici, musici en dichters gingen je voor en brachten een bezoek aan dit kuuroord.

In Bad Kissingen wordt niet alleen de drinkkuur, maar ook de modderkuur als heilzame behandeling toegepast. Met zijn waardevolle biologische inhoudsstoffen geeft de modder warmte langzaam en gelijkmatig aan het lichaam af. Daardoor worden ook diepliggende organen en spieren bereikt.
Hierdoor zijn de modderbaden en -pakkingen erg geschikt bij reumatische aandoeningen, gewrichtsaandoeningen, vrouwenziekten en hormoonstoornissen.
4. Bad Elster
Een van de oudste modderbadplaatsen van Duitsland, de heilzame kracht van de bronnen werd al in 1669 bevestigd. Voorname huizen beheersen het schone en goed onderhouden stadsbeeld. Midden in de bussen van Elster vind je maar liefst tien geneeskrachtige bonnen. Vroeger werd dit door de welgestelde mensen gedronken, tegenwoordig kan iedereen hier terecht.

De mineraal- en bronwaterbaden werken o.a. ter voorkoming en genezing van hart- en vaatziekten, de natuurmodderbaden en -pakkingen tegen reuma, artritis en vrouwenklachten. De drinkkuren die hier worden aangeboden dienen ter ondersteuning van de genezing bij stofwisselingsstoornissen en aandoeningen van de nieren en de urinewegen.
5. Bad Dürkheim
In de kuurbadplaats Bad Dürkheim behoren de klassieke drink-, lucht- en badtherapieën tot het programma. Het vakkundige personeel in het kuurcentrum vertrouwt op de moderne omgang met beproefde behandelingen en de zinvolle combinatie met moderne therapievormen.

Voor bijna alle vormen van aandoeningen, van luchtwegenaandoeningen tot chronische ontstekingen en van darmstoornissen tot hartaandoeningen, zijn hier te behandelen.
6. Ostseebad Binz
De mondaine Oostzeebadplaats Binz is de grootste badplaats van het eiland Rügen en ligt aan een van de meest betoverende baaien van het eiland, de Prorer Wiek. Binz heeft een mild zeeklimaat en is met 1.872 zonuren in het jaar een van de zonnigste plaatsen van Duitsland.

Binz beschikt over de meest welvoorziene rijke jodiumbron van Europa, welke goed kan werken bij luchtwegenaandoeningen, huidziekten en aandoeningen van het zenuwstel.
Deze juweel van de Oostzee is niet enkel geschikt voor kuurgasten, maar ook voor ontspanningszoekers!

7. Timmendorfer Strand
Een kuuroord met alles wat lichaam en geest nodig hebben om de kuurgast nog vaak en gezond naar het Timmendorfer strand te lokken. Het zoutgehalte van het geneeskrachtige Oostzeewater ligt tussen 1,8 en 0,3 procent. De desinfecterende werking van het zoute water verzacht veel huidziekten.

Ook geschikt bij: hart- en vaatziekten, stoornissen van de bloedsomloop, aandoeningen van de houding- en bewegingsorganen, aandoeningen van de luchtwegen, aandoeningen op kinderleeftijd, aandoeningen van het zenuwstelsel/psychosomatische toestanden, huidziekten en algemene zwakte.
8. Bad Sassendorf
Ook wel bekend als ‘de korte weg naar het herstel, kuren en ontspanning'. De modder- en zoutwater-kuurbadplaats Bad Sassendorf wijdt zich met hart en ziel aan de genezing en het behoud van de gezondheid van zijn gasten.

Gezegend met natuurlijk, zouthoudend water en natuurlijke modder behandelt men hier vooral orthopedische en reumatische aandoeningen naar de nieuwste inzichten van de geneeskunde.
9. Norderney
De oudste Noordzeebadplaats van Duitsland maakt vooral gebruik van de zee; water, slib en zout wordt hier veelvuldig gebruikt bij de behandelingen. Samen met de hoge zuiverheid van de zeelucht zorgt dit voor kleine medische wonderen voor mensen met bijv. hart- en vaatziekten, stoornissen aan de bloedsomloop, aandoeningen van de luchtwegen en huidziekten.

Buiten de geneeskrachtige werking is een weekend in deze badplaats een verademing voor lichaam en geest door de ontspannende werking die dit dorp op je heeft.
10. Bad Saarow
Bad Saarow aan het Märkische Meer doet de mens goed! De officieel erkende badplaats voor modderkuren en bronwatertherapieën was altijd al een populair kuuroord, want gezondheid moet ook plezier betekenen. De nieuwe Saarow-Therme, een van de mooiste en modernste badhuizen met warm, zout bronwater van Duitsland, biedt de gast een reis door de ceremonieën van de gezondheid.