Wiesbaden: wellness, winkelen en meer!

Wiesbaden, een moderne gezondheidsstad.
 Met 26 hete bronnen en vele thermen is de Duitse stad een mekka voor wellness-liefhebbers. Maar ook als je meer van cultuur of natuur houdt, ben je in Wiesbaden op je plek. 
Wiesbaden wordt niet voor niets ‘de gezondheidsstad' genoemd. In de stad bevinden zich tal van wellness-klinieken, waar niet alleen ruimte is voor ontspanning, maar ook voor de behandeling van reumatische en orthopedische aandoeningen.Wil je lekker kuren, bezoek dan eens de Kaiser-Friedrich-Therme.
Dit is een historisch thermaalbad met heerlijk warm water uit natuurlijke bronnen. In 1999 is het kuuroord volledig gerenoveerd en je kunt er nu niet alleen badderen, maar ook genieten van een sauna, stoombad, zandbad en heerlijke massages.

Op het gebied van reumatische aandoeningen is de Klinik am Bingert befaamd. ‘Bewust gezond worden' is het motto van deze kliniek.
Expressionistisch genot
Ben je helemaal ontspannen na het kuren, duik dan het culturele leven van Wiesbaden in. Deze is veelzijdig en levendig. Eén van de mooiste bioscopen van Duitsland (Caligari) bevindt zich in Wiesbaden en ook het Literatuurhuis Clementine is één van de toppers van de stad. Andere culturele hoogtepunten:

• Hessisch Staatstheater. Hier kun je genieten van opera, toneel en ballet. Niet alleen klassieke werken, ook modern theater komt hier aan bod.
• Museum Wiesbaden. Hou je van expressionistische kunst, dan mag je dit museum niet overslaan. De collectie van het Museum Wiesbaden geniet internationale erkenning.
• Marktkirche. Deze neogotische basiliek staat als sinds 1862 overeind en is een prachtig voorbeeld van de Wiesbadense architectuur. Daarnaast is het het hoogste gebouw van de stad én kun je er een monument ter ere van Willem van Oranje bewonderen.
Autovrij winkelplezier
De Wiesbadenaren noemen haar liefkozend de Rue: de Wilhelmstrasse. Dit is dé winkelstraat van de stad en behoorlijk sjiek. Je vindt hier alles wat duur is: beroemde merken, haute couture, sieraden, woonaccessoires... Is je portemonnee niet zo goed gevuld, dan is alleen windowshoppen ook leuk.

Voor de grotere warenhuizen en bekende winkelketens moet je naar Wiesbaden-Mitte. Autovrij shopplezier! Ga ook eens de kleine zijstraatjes in, hier vind je vaak de leukste winkeltjes.
Op woensdag en zaterdag is het zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan de oude stadskern van Wiesbaden. Hier worden dan namelijk de weekmarkten gehouden met vers fruit en verse groenten, vlees, kaas, kruiden en bloemen.
Natuurschoon
Heb je wat uurtjes over, breng die dan door in het groene gedeelte van Wiesbaden. Aan natuur is in de stad geen gebrek. De vele stadsparken zijn heerlijk om in alle rust even bij te komen. Aanraders:

• Kurpark. Achter het bekende congresgebouw Kurhaus bevindt zich het Kurpark. Dit stadspark is ingericht als een Engelse tuin, met onder meer magnolia's en rododendrons. Ook is er een vijver en een fontein.
• Schlosspark Biebrich. Rondom het slot Biebrich vind je een uitgestrekt barok landschap. Heerlijk om te wandelen, fietsen of gewoon in het zonnetje te liggen. De tuin is ingericht door tuinarchitect Friedrich Ludwig en een plaatje om te zien. Ook het kasteel zelf is het bekijken waard.
• Neroberg. Wil je uitgebreid wandelen, mét uitzicht over de hele stad, bezoek dan de Neroberg. Ook kun je hier een ritje maken met het bergtreintje of picknicken in één van de vele weiden.
Wiesbaden, veelzijdig genieten!

Reacties