Pilates uitgeroepen tot beste sport voor je seksleven

  bron: HLN/The Daily Mail
Kracht, concentratie, uithoudingsvermogen en flexibiliteit. Al deze eigenschappen maken van pilates dé 'sexercise' bij uitstek, stellen instructeurs. Met bekende fans als Sarah Jessica Parker, Drew Barrymore, Courtney Cox en Pippa Middleton als voorbeeld, ontdekken steeds meer vrouwen dat pilates perfect is voor het perfectioneren van het lichaam en het opbouwen van kracht zonder een bodybuilder te worden.
Nu wordt pilates ook nog eens uitgeroepen tot dé sport voor een beter seksleven en dit is waarom:

1. UithoudingEen sleutelelement in pilates is spiercontrole. Oorspronkelijk werd de sport zelfs 'contrology' genoemd. De oefeningen worden niet 'vlug vlug' gedaan en controle krijgt voorrang op snelheid. Je moet de techniek namelijk goed onder de knie krijgen om echt resultaat te zien, maar wanneer je het snapt, zal jouw uithoudingsvermogen een boost krijgen.

2. Kracht
Omdat je bij pilates je eigen lichaam en gewicht gebruikt in plaats van toestellen, stijgt de kracht in je lijf, wat er ook voor zal zorgen dat je minder snel uitgeput bent. Een sterker bovenlichaam zal je bovendien heel wat voordelen geven tussen de lakens.

3. Concentratie
Eén van de eerste dingen die je leert is focus en concentratie. Om alles juist, veilig en efficiënt te doen, moet je goed geconcentreerd zijn. Je mag niet afgeleid worden door je to-do-lijstje, je moet er 100 procent bij zijn met je lichaam én geest, net als bij de perfecte vrijpartij.

4. Lenigheid
Gezondere gewrichten, flexibelere spieren, lenige heupen en een soepele rug geven je uiteraard heel wat meer mogelijkheden in bed (of op andere uidagendere locaties).
5. BloedstroomHeel wat bewegingen stimuleren de doorbloeding van het bekken. Een goed onderhouden stroom van vers bloed en zuurstof verhoogt namelijk het libido.

6. Anti-stress
Eén van de dompers op je seksleven is stress. Pilates gaat ook gepaard met ademhalingsoefeningen die erop gericht zijn je bloestroom te 'reinigen' door een verse zuurstoftoevoer. Dit zal niet alleen je bloeddruk verlagen, maar ook een ontspanningsrespons triggeren in je hersenen waardoor stress wegebt en zin in seks terugkeert.

7. Remmen los
Wie fysiek goed in haar vel zit, voelt zich aantrekkelijk en zelfverzekerder. Remmingen in je seksleven hebben heel vaak iets te maken met je zelfbeeld. Je kan geen fantastische vrijpartij hebben als je constant piekert over je eigen lichaam. Pilates leert je om jezelf te waarderen.

8. Duurzaamheid
Tot slot train je met pilates spiergroepen in je buik en bekken die zorgen voor het ondersteunen van organen. Zo kan je eigenlijk het verzakken van je baarmoeder of blaas (deels) tegengaan, iets wat op termijn voor seksuele problemen kan zorgen.

Samen met alle bovenstaande voordelen, mogen we dus concluderen dat pilates je een lang, geslaagd en gezond seksleven kan bezorgen.

Reacties