Sivas wellness in Turkije

Sivas wellness Turkije
Sivas is een hemelse vakantieplaats in het Turkse Anatolië, met prachtige thermale baden en wellness arrangementen. Natuur en cultuur begeleiden u op uw weg door het betoverende landschap en de prachtige festivals.
Sivas is de hoofdstad van de gelijknamige provincie in centraal Anatolië in Turkije. Er is een klein vliegveld aanwezig. De stad is vrij overzichtelijk en zonder veel verkeerschaos. Alle bezienswaardigheden in Sivas zijn binnen handbereik. De geschiedenis van de stad gaat zelfs terug tot de 7e Eeuw. De stad kende verschillende namen en vele gevechten. De sporen uit het verleden kenmerken nog steeds de stad. Sivas heeft zeer mooie gebouwen. U kunt uw ontdekkingstocht beginnen bij Vali Konagi (zetel van de gouverneur) of bij Hukumet Meydani (regeringszetel). Een belangrijke rol speelt de Cumhuriyet universiteit met zo'n 15.000 studenten. Uit de 13e Eeuw stamt de theologische school Gökmedrese, met een prachtige veranda en een dubbele minaret. Het is een van de blikvangers van de stad Sivas.  Prominente dichters zoals Pir Sultan Abdal of Asik Veysel hebben de stad bekend gemaakt. Altijd weer aantrekkelijk zijn de ruïnes van de kerk van het Heilig Kruis, met een prachtige troon van de Koningen van Artsruni en Vaspurakan. De periode van de Seltsjoeken (13e Eeuw) was het grootste en rijkste. Enkele getuigenissen uit deze periode zijn: Mavi Medrese uit het jaar 1271, de Sifaiye Medresesi uit 1218 en de Çifte Minare Medresesi uit 1271. De Ulu Cami Medrese uit het jaar 1196 is de oudste moskee in de stad. De Ottomanen hebben ook hun sporen achtergelaten, neem bijvoorbeeld het bad Kursunlu Hamami uit 1576. Naast genieten van cultuur kunt u het landschap ontdekken en de geuren van de pure natuur zullen uitermate goed zijn voor uw lichaam en geest. 
Sivas biedt zijn gasten talrijke thermale baden en kuuroorden. Gasten van over de hele wereld komen naar Sivas om actief te ontspannen en te genieten.