Wellness aan de Costa Calida in Spanje

kuuroord Fortuna-Leana
Aan de Costa Calida in Spanje krijgen niet alleen watersporters waar voor hun geld, maar ook de toeristen die iets aan hun gezondheid willen doen via modderbaden. San Pedro del Pinatar, een rustige badplaats in het noorden van de Costa Calida is een van de meest bekende centra voor wellness en medische wellness aan de Middellandse Zee. Hier zijn moddertherapieën in de vrije lucht gebruikelijk.


Het water van de Lagune Mar Menor heeft een hoge zoutgehalte en daardoor een hoge gezondheidswaarde, vooral voor reuma en huidproblemen.
Kuuroord Fortuna-Leana: het ten noorden van Murcia gelegen traditionele kuuroord Fortuna-Leana, was al bekend als kuuroord, in de Romeinse tijd. Tot het kuuroord behoort ook het hotel Victoria, dat in de afgelopen jaren het aantal kamers heeft verhoogd, door de steeds toenemende vraag. Het kuuroord heeft nog twee andere hotels: het Hotel Balneario met 58 kamers en het hotel España met 43 kamers. In het jaar 2004 werd er zelfs een kuurmuseum geopend.  Fortuna-Leana is een van de oudste kuuroorden in Spanje. Een team van drie artsen dragen zorg voor de gezondheid en het welzijn van de gasten. De openlucht thermale baden zijn opnieuw ontworpen en behoren tot de meest spectaculaire van Spanje. Beide baden zijn gevuld met mineraal-geneeskrachtigwater. Uit de grond komt het water met een temperatuur van 53 graden Celsius. In het bad heeft men dit teruggebracht tot 34 graden Celsius. Er zijn daarnaast diverse massage mogelijkheden. De massages zijn slechts enkele van de verschillende behandelingen, die worden aangeboden aan alle gasten van jong tot oud. Stoombaden, inhalatie en fysiotherapeutische behandelingen worden ook aangeboden.
De chef-kok creëert verschillende dagmenu's, hierbij houdt de kok rekening met dieet wensen, maar zal ook de traditionele recepten uit de region niet worden vergeten. Gasten kunnen zich ook sportief bezig houden, de golfbaan ligt op slechts 18 kilometer afstand, maar u kunt ook gaan tennissen of deelnemen aan gymnastieklessen. Er zijn zelfs arrangementen voor een weekend te boeken