Wellness in Spanje

Wellness in Spanje
Wellness in Galicië. Spanje's eerste vakantie bestemming voor rust en ontspanning. Sinds vele jaren is Galicië bekend vanwege zijn de thermale bronnen. Galicië is de nummer een onder de Spaanse wellness regio's. De eerste minerale bronnen werden ontdekt door de Romeinen, zij bouwden vervolgens de thermische baden. De ontwikkeling van grote kuurinrichtingen met hotels vond plaats in de 19e Eeuw. Tegenwoordig zijn er in totaal 19 thermale baden in Galicië, verspreid over de vier provincies. In de provincie Pontevedra vindt u drie extra kuurinrichtingen met thalassotherapie. Het bijzondere aan de wellness in Galicië is dat niet alleen de luxe hotels deze faciliteiten aanbieden, maar ook de eenvoudige hotels.
Wellness in een historische ambiance. Balneario de Mondariz in Mondariz behoort tot de kuuroorden van het eerste uur. Ontstaan in het jaar 1873, geniet dit kuuroord gelegen in de provincie Pontevedra nog steeds grote populariteit. De bron dankt zijn bekendheid aan het water, dat zelfs werd gedronken tegen allerlei ziektes, zoals o.a. diabetes. Tegenwoordig is het omgebouwd tot een moderne kuuroord, met een vier sterren hotel, een waterpaleis en congrescentrum. De historische gebouwen zorgen voor een bijzondere sfeer. Er worden diverse behandelingen aangeboden: variërend van modder, modder en zeewier pakkingen, massages en diverse water behandelingen, zoals baden met hydromassage. Tegenwoordig wordt het water ook therapeutisch gebruikt,  bij ademhalingsproblemen en reuma. In het waterpaleis zijn  er ook nog in totaal zes zwembaden en sauna's met verschillende temperature.
Naast alle wellness mogelijkheden, biedt het hotel over een 18 holes golfbaan.
Thalasso is de nieuwste wellness trend in Galicië. Het zeewater wordt steeds belangrijker in de medische wellness. Een goede plek voor thalassotherapie is het vier-sterrenhotel Hotel Atlantico Talaso in de provincie Pontevedra. Naast tal van wellness- en schoonheidsbehandelingen onderscheidt zich dit hotel vanwege het zwemgedeelte. Helemaal achter glas, kunt u vanuit uw ligstoel genieten van de ruige Atlantische kust. Het thalasso zwembad is uitgerust met diverse  massagestralen, bubbelbaden en hydromassage bedden.
Sanxenxo: Wellness voor de jongere generatie. Een bijzondere tip is het nog relatief nieuwe vier sterren hotel Gran Talaso in Sanxenxo, eveneens gelegen in de provincie Pontevedra. Naast eerder genoemde faciliteiten beschikt dit complex ook over een zeewaterzwembad, waar baantjes kunnen worden gezwommen. Naast het sauna gedeelte, worden er diverse behandelingen aangeboden, waaronder diverse massages en pakkingen. De jongeren en jonge ouderen kunnen zich ook 's avonds goed amuseren. De strandpromenade van Sanxenxo , heeft zich vooral in het hoofdseizoen ontwikkeld als de plek in de regio  om uit te gaan.
.