Wellness vakantie in Bulgarije

In het zuidoosten van Europa ligt in de Balkan, Bulgarije het relatief onbekend land. Bulgarije is qua oppervlakte vergelijkbaar met Portugal. Het klimaat in Bulgarije is continentaal en in het zuiden meer met mediterrane invloeden. Bulgarije heeft een zeer mooi en gevarieerd landschap massieve bergen, meren en rivieren, idyllische valleien, weelderige weiden en eindeloze ruimte. Bulgarije is perfect voor een strandvakantie, echter beschikt het land ook over ongeveer 150 minerale bronnen. die duidelijk verschillen in temperatuur. De koudste is de Vonesta Voda met 12 graden Celsius. De geiser in Sapareva Banja is zelfs 100 graden Celsius. Daarnaast zijn er diverse modderbaden in Bulgarije. Pomorie gelegen tussen Burgas aan de Zwarte Zee en Sunny beach. Belangrijk onderdeel voor de wellness in Pomorie is de modder uit de meren van Atanassovo en Pomorie. De lucht in Pomorie is zeer schoon en verreikt met broom, jodium, calcium en chloor. Aan de Zwarte Zee kust, kunt u ook in Varna en in de nabijgelegen badplaatsen Goudstrand, Sv.Konstantin & Elena, Albena en Elenite tegen een redelijke prijs genieten van een wellness-spa vakantie.
Balneologie in Bulgarije
In het binnenland zijn er vele rijkelijk beplante en ecologisch bewaarde kuuroorden met waardevolle minerale bronnen. Daar wordt de oude traditie van heel methodes met moderne Balneologie en SPA gecombineerd. Bij de Balneotherapie wordt natuurlijk mineraal water , niet allen voor ontspanning en doorbloeding gebruikt, maar ook om het immuunsysteem te stimuleren, bij gelijktijdige ontgifting van het lichaam. Balneologische resorts in Bulgarije hebben een lange traditie. De traditie werd over genomen van Grieken en Romeinen, zij aanbeden de minerale bronnen. De genezende kracht van de natuur is zelfs vandaag de dag een vast onderdeel van het Bulgaarse dagelijkse leven. Zelfs in de hoofdstad Sofia stroomt mineraal water, dat niet alleen wordt gebruikt om te drinken, maar ook voor balneologische therapieën.
Wellness in Bulgarije een goedkoop alternatief.

Rond Devin in het zuidwesten van Bulgarije vindt u de meeste warme minerale bronnen van het Balkan schiereiland. De oude Romeinen wisten het al te waarderen. Het Orpheus Spa & Resort is een van de vijf spa hotels in Devin. Het dorp in het Rhodope gebergte is beroemd om zijn water. In de omgeving vindt u er de grootste concentratie van warme minerale bronnen. De oude Romeinen baden erg graag en hoopten op herstel en genezing. In de periode dat in Bulgarije het socialisme heerste kwamen duizenden Bulgaren uit het hele land naar Devin, om in het plaatselijke sanatorium te herstellen. Tegenwoordig komen de gasten vooral uit Rusland, Griekenland, Israël en Turkije, om zich te laten behandelen. Het water begeleidt de bezoeker al op weg naar Devin: bij het benzinestation in de koelkast, staan de half-liter flessen mineraalwater, van het merk dat is vernoemd naar de plaats en aan de rand van de weg zijn er altijd picknickplaatsen, waar u gratis bronwater kunt tappen uit de kranen. De route naar Devin met de vele haarspeldbochten doet denken aan een mix van de uitlopers van de Alpen en het Zwarte Woud, dicht donkergroen sparrenbos, onderbroken door kale rotsen of met bloemen bedekte weilanden. Vervolgens is er de rivier en de pijpleiding, het is de levensader voor het toerisme in Devin. Via deze pijpleiding stroomt het water uit de bronnen van Beden in de stad. Devin zelf ligt in een dal, omgeven door majestueuze bergen. Devin is vrijwel onbekend in, Nederland, België, Duitsland, Frankrijk of Italië. Opmerkelijk want de lucht is er zeker zo schoon als in de bergen en het water zeker zo gezond als in de West-Europese kuuroorden. U betaalt er slechts de helft van de prijs.