Wellness vakantie in Argentinië

Carhué
Carhué is het meest bekende kuuroord in de provincie Buenos Aires. De stad is één van de belangrijkste steden in Argentinië op het gebied van behandelingen en gezondheid. De stad is gelegen op zo'n 520 kilometer van de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. U kunt Carhué met de auto bereiken via de route nacional nummer 205 en via de provinciale weg nummer 65 en vanaf de centrale busstations in diverse plaatsen vertrekken bussen naar deze mooie en sfeervolle stad.
De thermale baden en behandelingen met slib en modder uit het meer, zijn bepalend voor Carhué.
Carhué kent een gematigd klimaat, in de winter daalt de temperatuur tot zo'n 10 graden Celsius en in de zomermaanden bedraagt de gemiddelde temperatuur zo'n 25 graden Celsius. De kuuroorden verwarmen het water in de kuurbaden tot boven de dertig graden Celsius en de hotels zorgen ook voor deze aangename temperaturen in de zwembaden, de bezoekers weten deze temperaturen enorm de waarderen.
Sinds 1920 komen vele generaties uit Argentinië, maar ook toeristen uit alle landen van de wereld naar Carhué om te genieten van het gemineraliseerde water en de helende eigenschappen. Het zoutwatermeer Lago Epecuén ligt ongeveer 7 kilometer ten noorden van Carhué en is in de lente en de zomer eigenlijk één open lucht thermaalbad. Het therapeutische water kent een rijke geschiedenis en de natuur is uniek.
Carhué kent meerdere vier sterren hotels, kuuroorden, cabañas en huizen die voor één of meerdere weken kunnen worden gehuurd. Daarnaast zijn er vele restaurants die hun deuren openen voor het selectieve publiek. Vanuit de stad Carhué zijn diverse uitstapjes mogelijk naar o.a.: Villa Epecuén, of ga op fotosafari per vliegtuig van de plaatselijke vliegclub en fotografeer honderden vogels, waaronder de roze flamingo in één van de nabijgelegen lagunes. U kunt ook gaan paardrijden of wandelen langs de rivier de Pigüe en langs de oevers van het meer van Epecuén. Tijdens de laatste uren van de dag kunt u genieten van unieke zonsondergangen. Het zoutgehalte van het water en de intensiteit van de zon zorgen voor een schitterend schouwspel.