Wat kan je doen tegen acne ?

Wat kan je doen tegen vette huid ? Ik zal hieronder beschrijven wat de oorzaken zijn van acne en hoe u mee-eters, puistjes en een vette huid kunt bestrijden. 
Acne op volwassen leeftijd is niet een zeldzaam geval. Er wordt geschat dat bijna een op de vier vrouwen tussen 25 en 45 last hebben van late acne, maar ook mannen kunnen te maken krijgen van een slechte huid. Veel patiënten schamen zich voor de puisten, maar het is al lang bewezen dat acne bij volwassenen niets te maken heeft met slechte hygiëne.
Wat is nu de oorzaak van de late acne? Acne kent echter veel oorzaken en samen vormen deze verschillende onderdelen het probleem van acne: aanleg, stress, milieu-toxines en waarschijnlijk de voeding spelen een rol. Als veel van uw gezinsleden last van acne of late acne hebben, is de kans groot dat je ook moet vechten tegen acne. Verhoogde stress kan ook de oorzaak zijn van acne. Giftige stoffen, zoals uitlaatgassen van auto's, maar ook foutieve vette crèmes of cosmetica kunnen de poriën verstoppen en irritatie veroorzaken. Of voeding ook een oorzaak is, zijn de geleerden het nog steeds niet eens. Sommige studies hebben aangetoond dat vooral zuivelproducten de productie van puistjes kan stimuleren, andere studies weerleggen dat. Wat je zelf waarschijnlijk wel uit het dagelijkse leven weet, als je gezond eet en actief bent straalt je huid. Na een week van feesten, pizza en bier, is je gezicht niet stralend en schoon.
Er zijn verschillende huismiddeltjes tegen acne: dep met niet geparfumeerde groene thee. Veel vrouwen kopen theeboom olie, het heeft een antibacteriële en kalmerende werking. Sommige gebruiken een druppeltje in de make up,  Wil je niet de sterke geur de hele dag om je heen, breng de olie voor het slapen aan op je huid. Modder uit de Dode Zee werkt ook vaak effectief tegen acne.
Wat kunt u echter nog meer doen tegen late acne ? Hoewel late acne niet wordt veroorzaakt door slechte hygiëne, kan acne worden beperkt met enige zorg op het gebied van hygiëne. Deskundigen adviseren, om de dingen die met je gezicht in contact komen regelmatig schoon te maken, met inbegrip van uw handdoek, make up kwasten en sponzen. Raak je gezicht niet aan met ongewassen handen en druk de puistjes niet uit !!! Uitdrukkingen resulteren in meer ontstekingen en meer puistjes. Gebruik PH neutrale producten om de huid te reinigen. Bezoek regelmatig een schoonheidsspecialiste en laat de huid diep reinigen.
Veel vrouwen met late acne vragen zich af of je niet naar de arts moeten. Stelregel heb je meer dan 20 puistjes op een gezichtshelft is het verstandig om naar de arts te gaan. Deze kan je dan altijd een product voorschrijven. In je strijd tegen deze late acne moet je geduld hebben. De huid is ons grootste orgaan en gemakkelijk uit balans te krijgen, maar moeilijker weer tot rust te krijgen.